اهمیت برگزاری جلسه اولیا و مربیان

 

خانواده و مدرسه دو ستون اصلی در آموزش و تربیت کودک و نوجوان تلقی می شوند که فعالیت و همکاری دو طرفه والدین و مدرسه می تواند دانش آموزان را به سوی آینده ای روشن و پرثمر هدایت کند.
 
انجمن اولیا و مربیان به اجتماع کوچکی از دبیران ( اعضای انتخابی مدرسه) و برخی از والدین می گویند که با تشکیل و برگزاری جلسات متعدد در طول یک سال دوره آموزشی، برای بهبود وضعیت تحصیلی و تعلیم و تربیت دانش آموزان قدم بر می دارند.
 
 

تاریخچه  انجمن اولیا و مربیان

 
 
 
 

بعد از انقلاب فرانسه تعداد کارخانه ها و کارگاه ها افزایش یافت. با افزایش درآمد مردم در آن زمان، مدارس از اعتبار و آبادانی بیشتری برخوردار شدند؛ اما با شاغل شدن خانم ها در کارخانه ها، فرزندان زمان کمتری را با پدر و مادر خود می گذراندند و در نتیجه زمینه بزهکاری و خلاف در بعضی از دانش آموزان پدیدار شد؛

محققان برای جلوگیری از این معضل، پیشنهاد تشکیل انجمن اولیا و مربیان را برای اولین بار در فرانسه مطرح کردند؛

با پذیرش طرح جلسات انجمن اولیا و مربیان، والدین موظف شدند که حداقل 2 ساعت از زمان خود را به شرکت در این جلسات اختصاص دهند تا چگونگی نظارت و کنترل در تعلیم و تربیت فرزندان را آموزش ببینند؛ با شرکت والدین در این جلسات و با پیروی از توصیه ها و دستور العمل ها، این طرح نتیجه موفقی را کسب کرد.

 

انجمن خانه و مدرسه در سال 1326 خورشیدی با الگو برداری از طرح انجمن اولیا و مربیان فرانسه، به وجود آمد ( طرح انجمن خانه و مدرسه، بعد از 50 سال از طرح انجمن اولیا و مربیان در فرانسه شکل گرفت)، در سال 1346 نامِ انجمن خانه و مدرسه، به انجمن ملی اولیا و مربیان تغییر پیدا کرد و در حال حاضر همه این طرح را به نام انجمن اولیا و مربیان می شناسند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سازمان انجمن ملی اولیا و مربیان زیر نظر آموزش و پرورش قرار گرفت.

 
 

اهداف و مزایای تشکیل انجمن اولیا و مربیان:

 
 
 

مشارکت والدین در فعالیت های مدرسه، فرآیندهای تصمیم گیری را تسهیل می کند؛ هنگامی که والدین در امور مدرسه همکاری می کنند، محیطی مثبت و حمایت گر برای دانش آموزان ایجاد می شود. افزایش مشارکت والدین با بهبود عملکرد تحصیلی و کاهش مشکلات رفتاری در بین دانش آموزان مرتبط است و همچنین مدرسه با وجود دیدگاه ها و نظرات متفاوت و سازنده والدین، می تواند عملکرد بهتری در مدیریت داشته باشد.

انجمن اولیا و مربیان مانند یک کانال ارتباطی بین والدین، معلمان و مدیران عمل می کنند. آنها بستری را برای به اشتراک گذاری اطلاعات، بحث در مورد نگرانی ها و تقویت گفتگوی باز فراهم می کنند؛ ارتباط موثر منجر به درک، همکاری و ایجاد محیطی منسجم و آگاهانه تر در مدرسه می شود.

 

در انجمن اولیا و مربیان از نظرات و سلیقه های والدین در خصوص مسائل مختلف مانند چگونگی برگزاری جشن ها و انتخاب رنگ و نوع لباس فرم دانش آموزان و... استقبال می شود.

 

انجمن اولیا و مربیان، داوطلبان سخت کوش و متعهد را سازماندهی می کند و والدین آماده کمک به اجرای برنامه های مدرسه در راستای نظام تعلیم و تربیت و حل مشکلات مدرسه به روشی موثر و کارآمد هستند.

در انجمن اولیا و مربیان والدین، فرزند پروری و نحوه رفتار با کودک خود را آموزش می بینند.

هنگامی که والدین از طریق انجمن اولیا و مربیان با مدرسه در ارتباط هستند، متوجه مشکلات و چالش های موجود در مدرسه می شوند و با افزایش کمک های مالی به مدرسه در رفع آن موارد همکاری می کنند.

در انجمن اولیا و مربیان به مشکلات تغذیه و رشد جسمی و آسودگی خاطر دانش آموزان توجه می شود.

با شرکت در انجمن اولیا و مربیان، والدین از وضعیت تحصیلی و رفتاری فرزندان خود آگاه می شوند.

 

استفاده و بهره وری از تخصص و مهارت های مختلف اولیا می تواند به بهبود شرایط مدرسه و دانش آموزان کمک بزرگی کند.

 

وظایف انجمن اولیا و مربیان:
 

 

به برخی از وظایف انجمن اولیا و مربیان در این بخش از بلاگ اشاره می شود:
 

برگزاری نشست های کنفرانسی و بحث آزاد بابت افزایش مشارکت والدین

 

 ایجاد فضایی برای عرضه مشاوره و پیشنهاد و آموزش به والدین برای رفع چالش های تحصیلی، تربیتی و خانوادگی

 

  ارائه راه کار و تسهیلات رفاهی برای دانش‌آموزان، مربیان و والدین

 

 طرح ‌ریزی برای افزایش راندمان دانش‌آموزان در زمان آزادشان

 

تشکیل و اجرای دوره و کنفرانس های آموزشی خانواده بابت افزایش داده های عمومی اولیا

 

کوشش و یاری رساندن جهت جذب شراکت اولیای دانش آموزان، افراد نیکوکار و موسسات خیریه در فراهم سازی امکانات مورد نیاز و توسعه و تسهیل در اداره ی امور مدرسه

 

مراقبت بر نحوه ی دریافت کردن کمک های مالی طبق قوانین و مقررات مربوط

 

گزینش نماینده برای حضور در شورای مدرسه

 

ایجاد کنگره مالی مدرسه با نشستِ مدیر مدرسه، سرپرست انجمن و نماینده ی شورای دبیران در اولین گردهمایی انجمن

 انتخاب و گزینش در مورد چگونگی استفاده از کمک‌ هزینه به مدرسه

 

 اجرای جشنواره ‌ها و مراسمات در مدرسه

 

تحلیل و تصمیم گیری جهت سرویس رفت و آمد دانش آموزان

 

 

اعضای انجمن اولیا و مربیان:
 

 
اعضای انجمن اولیا و مربیان در هر مدرسه از مدیر مدرسه، یکی از معاونین مدرسه، معاون پرورشی، اولیای دانش آموزان گزینش شده، نماینده شورای دانش آموزان ( در صورت صلاح دید مدیر مدرسه) و افراد صاحب نظر ( در صورت صلاح دید مدیر) تشکیل می شوند.



شناسایی چالش و ارائه راه کار برای برگزاری انجمن اولیا و مربیان :

 

 

بسیاری از اعضای انجمن از نبود امکانات کافی در مدرسه و عدم کمک های مالی توسط خانواده ی دانش آموزان و خیرین گله مند هستند و با وجود گستردگی مشغله های کاری که در زندگی روزمره دارند نمی توانند به طور مستقیم با یکایک از افراد جهت اخذ مساعدت های مالی گفت وگو کنند.
 
مورد دیگری که می توان به آن اشاره کرد این است که اکثر اوقات اعضای انجمن نمی توانند زمان مناسبی برای تشکیل و برگزاری جلسات انتخاب نمایند و یا این که به دلیل مشغله های فراوان تاریخ جلسات انجمن اولیا و مربیان را فراموش می کنند .


مدیریت مدارس پس از مشاهده چالش های موجود تلاش کردند با تماس های تلفنی ، ارسال نامه  و یا فضای مجازی مانند تلگرام، اینستاگرام و... با والدین، انجمن اولیا و مربیان، افراد نیکوکار و کارمندان خود در ارتباط باشند که آن روش ها هم به دلایل متعدد ( هزینه گزاف تماس های تلفنی ، سختی ارسال نامه و فیلترینگ اپلیکیشن ها ) با شکست رو به رو شد.

با توسعه فناوری و روی کار آمدن سامانه مدرسه هوشمند مشکلات موجود برطرف شدند و با توجه به ویژگی و قابلیت های این سامانه طرفداران بسیاری برای بهره وری از این نرم افزار ابری اعلام آمادگی کردند.

مدرسه با ماژول طراحی وب سایت در سامانه مدرسه هوشمند علاوه بر مطالب آموزشی، می تواند اطلاعیه و اخبار مهم مدرسه را در صفحه اصلی سایت قرار دهد تا والدین دانش آموزان و افراد نیکوکار متوجه چالش های موجود در مدرسه شوند و برای کمک های مالی و غیر مالی خود به مدرسه اعلام آمادگی کنند.
 
با ثبت موضوع و تاریخ جلسه در ماژول انجمن اولیا و مربیان ( در سامانه مدرسه هوشمند) توسط مدیر آی تی، تاریخ جلسات در تقویم اجرایی برای والدین و اعضای انجمن ( در پنل اختصاصی شان) قابل مشاهده خواهد بود؛ بنابراین اعضای انجمن با مشاهده تقویم اجرایی می توانند برنامه های خود را با تاریخ اعلام شده هماهنگ کنند و از فراموش کردن تاریخ جلسات انجمن اولیا و مربیان جلوگیری کنند.
علاوه بر تقویم اجرایی، برای یادآوری تاریخ جلسات انجمن اولیا و مربیان، مدیریت می تواند از طریق ماژول پیامک هوشمند و یا ماژول پیام رسان اقدام به ارسال پیام نماید.
 
مدیر آی تی و یا مدیریت مدرسه نیز می تواند حضور و غیاب اعضای انجمن را به صورت الکترونیکی در ماژول انجمن اولیا و مربیان ( درسامانه مدرسه هوشمند) ثبت نماید.
 
 
 
نرم افزار مدیریت هوشمند پویان، سامانه مدرسه هوشمند پویان و سامانه آموزشگاه پویان که جهت مدیریت هوشمند تمامی فرایندهای مدارس و آموزشگاه های آزاد از جمله آموزشگاه زبان، آموزشگاه موسیقی، آموزشگاه قرآنی و مذهبی، آموزشگاه فنی حرفه ای و مانند آن کاربرد دارد از برترین سامانه های یکپارچه مدیریت هوشمند ERP است که شامل ماژول های طراحی وب سایت، پیامک هوشمند، پیام رسان ، انجمن اولیا و مربیان و... نیز می شود.
 
جهت آشنایی بیشتر با نرم افزار رایگان مدرسه هوشمند و سامانه رایگان آموزشگاه هوشمند می توانید از طریق شماره تماس های پایین صفحه با مشاوران شرکت طراحان وب تماس بگیرید و راهنمایی دریافت نمایید.

شکیبا باشید...

نظرات مشتریان

می خواهم بیشتر با سامانه مدیریت هوشمند پویان آشنا شوم